De eerste essays (november 2011)

De eerste essays (november 2011)

Jurgen volgt nu al zo’n anderhalve maand onderwijs aan de Trinity School of Theology. Hij krijgt tot de Kerst 2 vakken: studie van het Oude Testament en Geest en Kerk in de context van zending. Hij heeft het erg naar zijn zin op de school en krijgt goede begeleiding. De lessen vinden plaats in kleine groepen, wat maakt dat je veel kunt praten over de stof.

In Engeland wordt de opgedane kennis bij voorkeur getoetst door middel van essays. Voor beide vakken moet hij dan ook twee schriftelijke opdrachten inleveren. Inmiddels heeft hij voor ieder vak al een essay gemaakt, de cijfers zijn nog niet bekend.

Voor wie het interessant vindt: hieronder kunt u de essays aanklikken en vervolgens lezen. Het essay voor het vak ‘Geest en Kerk in de context van zending’ geeft een illustratie van de rol van de Heilige Geest in de tijd van het Nieuwe Testament, de tijd van de Hervormingen en de tegenwoordige tijd. In het essay wordt onderbouwd dat het hart van de kerk zending is.

Het tweede essay is een exegese (bijbeluitlegging) van Genesis hoofdstuk 12, over de roeping van Abram. Veel leesplezier!

Inmiddels is Jurgen begonnen aan het maken van een portfolio van de kerk die we bezoeken voor het vak ‘Geest en Kerk in de context van zending’ en denkt hij na over zijn tweede exegese. Hij mag dan zelf een onderwerp kiezen.

Essay 1 – The essence of the church

Essay 1 – Exegesis on Genesis 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *